22 April 2010

|My New Gadgets|

Salam....

Akhirnya abih gak kursus RPO kat Nuklear Malaysia. Selama 2 minggu ni berulang-alik dari Cheras ke Bangi n lepak umah kawan aku kat Bangi. Kalau ikutkan hati memang nak lepak umah dia je sepanjang minggu. Tapi apakan daya, ada anak2 kat menunggu kat Cheras. Sian plak nak tinggal diacing ngan hosmate aku.

Hari Ahad lepas, aku ngan Shah pi ke PIKOM PC Fair kat KLCC. Niat di hati nak survey2 iPhone ngan lappy. Sebelum pukul 10 am lagi kitaorang dah sampai KLCC. Lepas sarapan, terus g tempat PC Fair. Pintu tak buka lagi, orang dah ramai dah kat area KLCC tuh. Siap ada pak guard jaga kat setiap tangga n pintu masuk. Tepat kul 11 am baru la dia bagi orang ramai masuk. Seharian di PC Fair, Hasilnya adalah seperti di bawah...


1. iPhone 3GS from DiGi...



2. Compaq Presario


Huhuhu... banyak gak la habis duit aku. Tak pe , hadiah utk diri sendiri. Lagipun pakej yg DiGi tawarkan utk set iPhone tuh, harga bayar bulan2 dia lagi murah dari apa yg aku bayar skang. RM106 including 200 min utk voice call, 200 sms, 20 mms n 1gig internet. Ok la tuh... Lappy plak, adik aku nak guna lappy, so aku beli baru utk aku, yang lama bagi kat dia ler. Tapi berbaloi-baloi. Lama dah tak perabih duit untuk diri sendiri.

Nota Kaki
1. Besok dah start keje balik kat HKL.
2. Dgonyer mggu depan cam ada problem lagi ngan generator. Kalu betul, leh le balik kg next week.
3. Hari Isnin lepas bawa diacing pi vet. Pi cucuk sebab berkurap. Skang dah ok, tapi next week kene pi vet lagi.

5 comments:

thesweetlittlecat said...

fuiiyoohhh.. dah lah beli iphone, beli lappy lagi???!!! sgt kaya jd pharmacist...

..blindart.. said...

Mner de... Ni hasil sepanjang 4 thn aku kije ngan gomen. Yg tiap2 bln gomen potong....

kenalinegaraku4u2c said...

Salam..Bukan apa,boleh beli iphone,cuma,buatlah survey dulu kat orang2 yg dah pakai iphone dulu.Betul i cakap.

..blindart.. said...

kenalinegaraku4u2c- Salam... kenapa? iphone ada masalah ker?

kenalinegaraku4u2c said...

Salam kembali..Saya dah guna dekat 2 tahun dah.Tapi,akhirnya,saya beli yang biasa balik.Saya dapati,agak TIDAK PRAKTIKAL ketika OUTDOOR atau semasa aktiviti melancong.Ia sesuai buat orang2 yg dok kat ofis je.Jangan marah bro,saya IKHLAS.Cuba ambik ifon dan sms sebelah tangan dan ada 4 perkara lagi.Ok bro,gua TAKUT kena SAMAN dgn Ifon.