30 June 2011

| A & E Night Call |



Salam....

Ni 2nd time wat night call. Sebelum2 ni, duk cari pengganti je. Bukan x nak buat, tapi malas je. Huhuhu. Biasanya ada sorang yg memang suka buat night call tukar ngan aku. Tapi kali ni saje nak buat.

Night call kat A&E HKL ni start kul 5pm sampai la 8am. Keje macam orang gila x. Tapi x de la gila sangat. Patient nak kata ramai, tak de la ramai mana. Ada la dalam 150 orang setakat jam 5 pagi ni. Mostly patient asthma.

5pm sampai 12am kerja sorang2 je. Dari kul 12am baru ada sorang penolong pegawai farmasi kerja sekali. So boleh la relaks jap. Sekarang ni patient x ramai. Hopefully terus x ramai sampai kul 8 am...

- Posted using BlogPress from my iPhone

5 comments:

kucingorengemok said...

tolong seludupkan histac sekampit, heh heh

..blindart.. said...

KOG-lambat la kog... Dah kuar dr kawasan hospital dah... Ada gastrik ke?

Nur Qalby said...

dokter penat ke? hehehe lama tak menjengah blog ko..merindui kucin2 ko..

..blindart.. said...

NQ-saya pharmacist je... :)

Gil Ra Im said...

tak tau la kenapa, tp slalu rasa mcm seram2 kalau gi spital. apelagi kalau mlm2. asek fikir yg bukan2 je (antu kak limah). hahaha~