24 March 2010

|Si Comel Armand Faizal|

Salam....

Sape Armand nih? Armand yg comel ni anak kawan aku ( Fatimah Hani Hassan ). Umur baru je 5 bulan lebih (DOB 22/09/2009). Bak kate mak dia, skang ni dia dah pandai 'terbang' dan mengundur. Aku jarang amik gambar baby, tapi ok la mase amik gambar budak kecik ni. Dia tak bape takut ngan orang. Mungkin mase amik gambar tuh, kat umah makcik dia. Dikelilingi oleh orang2 yang dia kenal. Tu yang dia rase selesa kot. Lagi satu, budak kecik comel ni, sangat la suke muzik. Dia akan bagi respons kalau ada lagu berkumandang ataupun orang nyanyi kat dia lagi2 lagu Yuna, Dan Sebenarnya. Siap sengih2 bila dengar orang nyanyikan utk dia. So kalau si comel ni menangis, maknya nyanyi je la. Seb baik sore mak dia sedap. Kalau tak, bertambah kuat la budak ni nangis. Lagi satu, dia lagi selesa di pegang org laki berbanding orang pompuan. So... enjoys la pic of Armand



Si Comel


alalalalala.....


ngan mama... muka baru bangun tido...

waaaaaaa... mak cubit...


ngan abah...

Nota Kaki
1. Congrates to Mak Su sebab dapat further study kat US... 6 tahun lagi bila balik Malasia, Armand cakap US je la...
2. Mak traditional musician + Abah classical musician = Anak Musician jugak kot
3. Jap gi nak balik kg... Yeayyyy....

9 comments:

paij188 said...

aku suke potrait photography. memang tgh praktis and study lg nih. model2nye anak2 aku le..

..blindart.. said...

aku kureng sket... lagi suka amik scenery... potrait aku suka amik candid... tak reti nak arah2 orang...

g_mulan said...

ateng..nama anak sedara aku (along shah) arman jugak.lahir kalo tak silap 170909....comel n chubby jgk.agaknya baby name arman nie memang comel2 kot...

hailmi said...

klu suka landscape photography, beli la magazine khas utk landscape photography..tp aku tgk dorg byk pakai filter la..tu yg gmbr dorg mantop..

..blindart.. said...

aku mampu beli majalah Digital Camera je. RM9... huhuhuhu... tu lah pasal, skang ni, guna dulu apa yg ada....

paij188 said...

agree..! as a beginner kite pakai ape yang ade dulu, polish skill baru pikir nak upgrade ye tak?

*tapi aku nak beli nikkor VRII 18 - 200.. hehehe.. bole zoom jauh sket!

..blindart.. said...

betol2... tapi aku dah ada prime lens... pasni plan nak bele tele or flash... tu pun kalau taun ni dapat bonus,.... =p

Anonymous said...

ateng....thank you so much in adding these pic into your collection.Nanti kena jumpa ko kutip sumer gambar armand dari masa baru lahir and collection terbaru nih..really appreciate these pic and very very touched...sedikit pembetulan aku mak and faizal abah...mane pakai mama papa haha...and faizal classical mane de men kontemp die tuh huhu...but above all sangat terharu ada kawan2 macam ko and len2...BEST GILLERRRR...

..blindart.. said...

hahaha... bukan dia selalu men ngan orkestra ke? no probs... nnti senang2 wiken kyaorg lepak umah ko, amik gambo armand banyak2 g. huhuhuhu... yg penting ko kene masak...