29 March 2009

~bermain dalam gelap~


Hari ni hari yang sangat panjang.... Pagi2 dah sibuk kat umah kazen aku, tolong2 apa yg patut utk wed dia. Lepas Zohor je, aku larik ke KL. Malam ada show gamelan kat Pasific KL sempena dinner Konferens Optometri. otw tu ada la dalm 5 eksiden aku jumpa. 2 ke arah utara, yg lain ke arah selatan. Jem gila... lagi2 mase kat seremban tu. kereta ngan apa ntah. aku pun tak berapa perasan. maklumla, mind dok pk lagu yg nak main malam ni. dah la lama tak praktis. huhuhu...

sampai2 kl je dalam kul 6. pusing2 cari parking area hotel. tp semua full sebab hari last persidangan umno. tensen je kene menapak jauh. dah la bayo mahal parking (RM 10), pastu kene bawa baju melayu plak tuh. (hape la aku, asyik duk komplen je). Sampai2 kat Pacific Ballroom, tempat diner tuh, derang semua dah abih sound chek. Oleh kerana aku datang dari jauh, so cikgu main lg satu round utk gimik session. Mereka2 yg main adalah azwa-bonang, Semah-Gambang, Chacha-Saron Peking, aku ngan Atem-Saron Baron, As-Kenong (yg dimodified dr Bonang), Cikgu Ku Zahir-Gendang, Abang (anak cikgu)-Gong.

Yang menariknya, show kali ni, kami main dalam gelap. Demi menunjukkan sokongan kepada 'earth hour campaign', separuh mase majlis dalam keadaan gelap. Hanya diterangi cahaya lilin dan cahaya dr LCD monitor. Bayangkan la main dalam gelap, cam syok sendiri pun ada gak. Nak dijadikan cerita, mase tengah syok2 main tuh, aku terketuk lilin yg aku letak atas saron aku. Lilin tuh jatuh, n bekas dia jatuh kat atem yg duduk depan aku. Sib baik tak terbakar. klu tak haru biru gak. huhuhu... dan aku main pun hancus gak. Bdak2 ni semua perasan aku main silap. (nota yg chacha buat kecik sangat, tak nampak)

Lepas abih function, orang yg handle utk event kali nih ada amik contact no cikgu. Pasni, banyak la projek masuk. huhuhuhu. Sket gambo mase event. gambo kurng sket, sbb gna Nique aku bg adik aku gna utk snap pic wed cousin aku... enjoice....

chacha, semah & atem....

gamelan set dr UKM... lama dah tak main...

Cikgu tgh khusyuk ketuk gendang....
selepas lampu dibuka.... lega....


2 comments:

celine said...

bestnya.. macam sangat enjoy la..

..blindart.. said...

yup....sgt enjoy...
hangout dgn derang mmg best pon...
ditambah ada cikgu... lg la best...
=p