03 September 2009

|Iftar with STJ 99ners|


Salam...

Diam tak diam, dah masuk hari ke 14 dah. Maknanya dah hampir separuh perjalanan Ramadhan tahun ini kita lalui.Hari ni, first time aku pi bazar kat jb, dan first time gak aku solat terawih kat Masjid Sultan Abu Bakar. Bukan sebelum2 ni malas, tapi keje malam... tak dan nak pi bazar, solat terawih pun wat sendiri2 kat umah. Ok la tu, drai pada tak buat langsungkan.

Berbalik tajuk kat atas, majls ni plan last mini je antara aku ngan fariz. Lepas survey2 tempa,aku pun wat loop email utk budak2 stj batch aku yg ada kat area JB. Asalnya dalam 15 org y setuju nak datang. Tapi di hari kejadian cuma 8 org je budak STJ ngan beberapa org lain yg merupaan pasangan dan bakal pasangan dan sahabat2.. huhuhu...

kawasan buffet yg memang panjang... penat nak amik makanan

my first meal.... pastu amik lauk pauk, bakso, kuih2. huhuhuhu...

Majlis di buat kat LC Catering, Danga Bay. Restoren ni sebenarnya kat Jalan Tebrau. Tapi sempena bulan Puasa ni, dia buka kat Danga Bay. Makanan dia buleh tahan la. Makanan memang banyak... ada stail buffet ngan stail stall. Makanan paling best, pecel lele dia.. huhuhuhu... favret fodd bila makan kat LC Catering. Harga dia murah je. RM 25.80je.. Makan la sampai kenyang. Surau pun ada disediakan kat Danga Sreet Mall. Lepas makn pun bleh shopping, sebab kat keliing tuh ada gerai2 jual macam2 barang.

Kawan2 STJ yg hadir mase majlis ni, aku, Suzy, Haslinda, Karmila dan pasangan, Mass Hafizi, Roziah,Shah dan anaknya, Fariz dan pasangan, Ijad, Hasyim (kwn fariz), dan 2 org lagi kawan Fariz. Lepas makan tuh, kami borak2 pasal sekarangdan zamna belajar2 dulu. Seronok sekali skala jumpa ramai2. Masing2 mengimbau kenangan zaman kanak2.. huhuhu..... Hopefully reunion sempena 10 tahun meninggalkan STJ akan berjaya....

Enjoy the pictures....

Shah, tomie, rozie

rozie, suzy, linda, aku

Karl, Rzie, Suzy, Linda

Mass, Fariz

Ijad, Hasyim (bukan budak STJ.. huhuhu)

lain-lain gambar di mukabuku

3 comments:

kucingorengemok said...

uihh, berapa panjang tu? susah jugak nak pilih food, sekerat jalan pinggan dah penuh

miss GAZA said...

nape x ajakku skali bro?
tinginnya nak pi buffet panjang2 gitu.
nampak best gila!
hee
=P

..blindart.. said...

kgg-mmg panjang... kene wat 2-3 round bru bleh jalan habis.... huhuhu...

Miss G- len kali eh... puasa ada 15 hari lagi.... =p