21 May 2009

>Citer Sipadan Lagi (Part 4)<


Tak habis2 lagi citer Sipadan aku ni. Maybe ni yang last kot. Bergantung pada tahap kerajinan aku. huhuhuhu.... Hari ke 4, last day di Maul. Bersugguh2 aku bangun pagi nak tgk sun rise. Tau je la kan, kul 6 pagi matahari dah naik dah.terkejar2 anu nak amikgambo sunrie. sekalituh, spek tak jumpa la plak. terhegeh2 aku nak pakai contact lens. Keluar bilik je, matahari dah naik tgi. Sempat la snap beberapa pic matahari pagi di Mabul.

Pas sarapan, plan nak sambung snorkling lagi. tak puas rasenya,walaupun dah 3 hari berendam. sampai kat diving centre, si ramil buat hal plak. die tak nak sediakan googles yg secukupnya utk kami.punya la sakit hati. so berganti2 la guna googles yg ada. sedeh dan geram....

dalam kul 11, dah balik bilik. Kemas barang, bersiap ut chek out. Boat sampai kul 2 pm. so lpas check out, p makan. Makan terakhir di Mabul. Rase sdeh plak. Mase makan ni, Rika dtg bagi sijil. sijil pe? Sijil utk Discovery Dive tula. pengalaman yg sangat best. huhuhuhu....





sesi terjun, berenang n cik pat dalam air.....

Dalam kul 2.00 lebih, boat kami sampai. cm waktu datang, waktu balik ni pun, pekerja2 SWV beratur kat jeti. Terasa cam VIP plak. sungguh2 terharu diraikan sebegitu. Perjalanan boat kali ini cam cepat je. dlam 40 min sampai dah semporna. Pastu meneruskan perjalanan ke Tawau. Singgah Pasar Gantung kat Tawau. Aku tak beli pape pun. Derang je yg shoping sakan. Bebudak laki lain naik flight malam tu, geng2 semah plak keesokkan harinya. aku plak ada lagi satu perjlanan yang panjang ke KK. Bye2 Sipadan.... Bye2 Semporna.... Bye2 KK.... sampai jumpa lagi...


nak balik pun derang tunggu kat jeti.... terharu

bye2 mabul.....

Pasar Gantung, Tawau...

mkan seafood yg sedap skali

vote sipadan (new 7 wondersof nature)

4 comments:

Reds said...

Oh tidak! cukuplah 'racun' ini....huhu

..blindart.. said...

huhuhuh....
ada lagi...
sesi gambor yg cun2 plak.... =p

WanYgBest said...

lawanyer gamba2 ko ateng...ni yg gatai nak bli nikon nih...hehehe

..blindart.. said...

tq wan... banyak ai yang kene bljo nih... beli jangan tak beli... dah muah dah skang.... =p