26 May 2009

>Lagi-lagi Sipadan (Part 5)<

Sipadan Water Village Resort

Hampir sebulan dah tinggalkan Sabah tu.Tapi citer masih tak abih2. Sorry la kalu korang jemu baca. (ada ke yg bacablog aku) Asyik citer sipadan je. Kali ni,aku cuma nak kongsi, belanjake Sipadan. Mana la tau, ada yg berminat nak g Sipadan. Boleh la budget2 apa yg patut.... so budget utk trip kali nih

Pulau - Mabul, Samporna
Tempat - Sipadan Water Village Resort
Tempoh - 4 hari 3 malam
Pakej termasuklah
  • Bot pergi dan balik dr jeti ke resort
  • Penginapan (twin sharing)
  • Makan secara buffet (3 kali)
  • Makanan n minuman ringan di 'diving centre'
  • peralatan Snorkeling
  • 1 boat trip ke Sipadan or Kapalai

Pakej utk non divers- RM950 (normal price dalam RM 1500)
Permit ke Sipadan - RM 40
Extra boat trip ke Kapalai - RM50
Discovery dive - RM200
Kereta sewa (airport-jeti-airport) - RM30
Flight tiket - RM150 (lama aku booking)
Lain-lain - RM800 (makan, shoping, duit minyak, hotel)

Total- kira la sendiri, semua terer math kan....

naik ai asia jer.....

jeti @semporna....

Sipadan Water Village Resort

bilik yang sangat selesa

ps- pesanan penaja
# Permit di pelkan untuk memasuki Sipadan dan kebenaran mungkn tidak diberikan jika telah melebihi quota. Kebenaran dikeluarkan oleh 'Sabah Park' sehari sebelum dan pihak resort tidak dapat memaklumkan kepada tetamu lebih awal. Tetamu yang dibenarkan masuk dikehendaki membayar yuran sebanyak RM 40/day dan perlu bayar di resort. Hanya 120 orang saja dibenarkan untuk memasuki sipadan/day

pss-walaupun agak mahal, tp rase sangat2 berbaloi. One of the best cuti2 yg penah aku p.thanks to salina....

psss-kalau berminat, leh g web page Sipadan Water Village Resort @ www.swvresort.com

2 comments:

CATZ said...

salam,
cantik sngt foto2 dlm blog ni..congratss...
dan penuh dgnh info...
salam singgah,
saya dah link ke blog saya.
:)
catz

..blindart.. said...

tq catz....
saya dah link jugak...