22 May 2011

| 'Lay Out' Baru |

Salam....

Ta daaaaa... Ok tak 'lay out' baru blog ni? fefeeling ramai yg baca. Dah lama rasanya guna 'lay out' sebelum ni. Bukan apa, takut jadi macam sebelum ni. Bila tukar 'lay out' semua 'widget' hilang. Dah jadi satu kerja nak letak balik 'widget2' ni.

Memula tu nak amik 'lay out' dari sumber luar. Ada la pilih dua tiga yang berkenan. Dah down load pun. Tetiba terasa nak godek2 design sedia ada kat blogspot. Sekali ada templet yang cantik. Apa yang bestnya, kita boleh tukar ikut citarasa kita sendiri.



Jadinya, sekarang lagi banyak pilihan untuk template blogspot.

1. Pergi je ke 'Dashboard',
2. klik pada 'design',
3. pilih template yang kita nak,
4. tukar 'background' dan boleh tengok camne rupa blog baru kat bawah tu.

Kalau rase nak tukar font, warna tulisan dll, klik pada 'advanced' dan boleh tukar ikut citarasa sendiri. Senang kan. Dah siap tu jangan lupa la pulak klik pada 'Apply to blog'. Karang tak pasal-pasal dapat penat je. huhuhuhu...

Rasanya benda ni dah lama, cuma aku je yang baru perasan. Pada sesapa yang baru tau cam aku, boleh la cuba. Berbaloi-baloi.

Adiosss...

Nota Kaki
1. Masih lagi berhutang entri Krabi.
2. Malas nak edit gambar untuk masuk dalam blog.
3. Besok dah kerja... Waaaaaaaa... tapi bos tak de, yessssss

2 comments:

Gil Ra Im said...

nice nice. ni yg terasa nak tukar layout jugak ni. hehe.

alahai krabi.. bila la nak abes.. ;)

..blindart.. said...

Gil Ra Im-sabar ye... draft dah buat, tinggal nak masukkan gambar je.. Insyaallah malam ni siap utk part 2, besok part 3 plak... sila la tukar lay out baru... :)