12 May 2011

| MIA |

IMG_1516

Salam...

Kali ni nak citer pasal MIA. Bukan 'missing in action' ye, tapi kucing baru kat rumah. Mia ni kucing kawan aku. Kawan aku ni baru dapat baby dan baby dia x bape sihat. So dia nak bagi kucing2 dia yang comel2 kat orang. Memula dia nak bagi anak2 Mia, tapi tetiba mak dia dah kidnap anak2 mia bawa balik kg. So dia bg la mia kat aku.

Mia ni kucing betina, so suka la Mell. Sejak hari pertama lagi dah cuba ngorat. Tapi cam tak berjaya je. Maklum la, baru dapat kitty. Lagi pun Mia nampak cam memilih sikit. Maklum la cantik. Bulu putih melepak. Hari2 kerjanya grooming je.

Dah seminggu lebih Mia kat umah aku, tapi masih tak ok lagi ngan Mell. Pantang jumpa, mesti nak gaduh. Mell tak de la buat apa sangat pun. Mia je yg lebih2. Kadang2 sampai terberak2 Mia sebab kene kacau ngan Mell. So terpaksa la gilir2 duk luar. Lagi2 kalau nak kuar rumah. Kalau Mell kat luar, Mia dalam cage dan vise versa. Tak pun Mia simpan dalam bilik.

Tak sabar nak dapat kitty baru. Cepat2 la buat projek eh Mia n Mell. Huhuhuhu...

IMG_1515

Malu2 kucing


IMG_1522

Lepak...


IMG_1523

Putih melepak

5 comments:

emayuki said...

Tak sabar nak dapat kitty baru. Cepat2 la buat projek eh Mia n Mell. Huhuhuhu... ~ haha, statement x hengat! cuba try idopkan suasana yg sesuai utk mereka... =p

..blindart.. said...

ema-hahaha... kene sediakan satu bilik khas la camtu... ke kene pasang lagu2 romantik?

Crookshanks said...
This comment has been removed by a blog administrator.
emayuki said...

hah, macam tulah lebih kurang..

p/s: tgk citer rio x? mcm tulah... =)

..blindart.. said...

Crookshanks-x pasti la plak... tp ada la keyword cam w** s*****a bristol, w** s*****a ordinary muggle, w** s*****a blogspot. tak sangka ramai peminat yg rindu blog ko.

ema-hahaha... biar la derang buat secara semula jadi...