29 December 2008

alamak.... wallet tertinggal!

last week aku bercti panjang. nak menghabiskan cti aku yang masih ada 30 hari lagi. huhuhu.... banyakkan. nasib baik bleh carry forward, kalu tak terbazir camtuh je cti aku. bukan saje2 je bercuti. aku diarahkan oleh bonda tercinta untuk anto adik kesayangan pi UiTM perak. dia dapat cos diploma in office management. tempatnya kat bandar seri iskandar perak. kalu tak, abg ipar aku je yg anto. tp sebab mak dia (besan mak aku) nak balik kl (dia duk ngan abg aku jap), so kete tak muat. tu yg aku kene ikut skali tuh. kami bertolak hari khamis malam. tdo gombak dlu. (umah mentua akak aku) nak jadikan citer, keta abg aku wat hal. tempreture asyik naik je. so 'terpaksa' la bawa kete ngan berhemahnya. 90km/hr. huhuhuh.... baik tak aku.

the next morning, kami gerak kul 9 lbh dari gombak. bak kata abg aku, 'perak dekat je... dalam 2 jam sampai la'. kami pergi 2 kereta. satu aku drive, satu lagi abg ipar aku drive. anak sedara aku naik skali. sepanjang jalan tu lah dia membebel. ada je menda di tanya. penat nak menjawab. adik2 aku la duk melayan derang. nak dijadikan citer lagi, kete abg aku rosak lagi. tempreture dia naik. so berenti la jap. mase berenti tulah tetiba aku rase ada benda yg tertinggal. sekali, aku seluk poket aku, 'alamak, wallet tertinggal'. mak aku tanya 'camner bleh tertinggal' ntah, rasenya tertingal atas meje masa pegi tandas. mmg dah jadi habit aku, kosongkan poket mase masuk toilet. 'minta2 la tak de roadblok, kalu adaa ko bawa tau' aku bgtau adik aku.

anak buah aku yg membebel sepanjang jalan

alhamdulillah... sepanjang jalan pergi n balik takde polis tahan. sepanjang jalan aku doa, takde raodblok. huhuhuh... mase balik tuh, kami sempat singah kat callies castle. situ je pun singgah. sebab, dah lambat sangat n tak bleh bawa kete laju. so tak de la ke mana.besoknya pergi zoo plak. anak buah aku nak sangat ke sana. sket gambo perjalanan mase ke uitm perak.

makan time...

smile......

gambar sopan...

mari lompat2....

2 comments:

celine said...

sronok ramai2 jalan.. :)

..blindart.. said...

seronok la jga....
kalu kete abg ipar aku tak roisak, lagi banyak tempat singgah....