13 April 2009

::cuti-cuti malaysia-tioman (part 2)::

rupa Kampung Genting disiang hari

ok... sambung balik citer percutian hari tuh......

lepas dapat melelapkan mata, dalam kul 8, ktaorang bangun.... mandi ala kadar, pastu pun makan ala kadar. Bfast utk first day tak masuk dalam pakej sampai la ke tea. Makan hanya start dengan dinner. Tapi PM dah siap2 beli bekalan.... Roti ngan ayam brands. Cukup la sekadar mengisi perut....

bfast of the day....

Aktiviti first day adalah free n easy... so lepas sarap, ktaorg p jelajah pantai kat kg genting, tioman. Takde la besar mana pon. Ada la 4/5 resort kot kat area ni. Jalan2 tepi pantai sambil amik gambo. Pantai kat belah lagi satu cantik sket. Tak de batu2 sangat la. putih, bersih. Lepas tu, lunch dekat kedai makan tepi jeti. makan goreng2 je. Tapi not bad la. Harga pun agak murah jugak. Bak kata kawan aku, masakan ala2 kampung, harga pun ala2 kampung. Tak seperti apa yg aku dgo la (makanan kat tioman mahal2)....


Aktiviti berjalan di tepi pantai....

my lunch, nasi paprik tioman.... =p

Lepas lunch, lepak2 di bilik sambil melalak. Cuaca agak panas untuk bermandi manda di pantai. dah penat melalak, main kad, apa lagi.... sambung tdo la. huhuhuh... tp ada gak yg p sun bathing... walaupunnn.... =p. petang masing2 menjadi dugong.... dah puas mandi manda, main bola tampar pantai plak. kami la yg memeriahkan pantai Tioman itu. huhuhuhu.... dah puas main, siap2 untuk dinner. Makanan dia ok la. Bufet style, ala2 kampung. Tapi sedap, i like....bercanda di tepian pantai....

makan malam=nasi putih, sotong, ayam masak kicap, kari ikan, ulam, buah...


to be continue.....

3 comments:

celine said...

dinner ko macam best.. tah bila nak sampai tioman tah aku ni.. huhu

..blindart.. said...

best2....
jom la.... =p

celine said...

nak sangat.. ko plan la lgii ;)