03 April 2009

::butterscotch::

Ni lah breakfast n lunch aku tuk hari nih. Diet???? tak lah... Cuma malas nak kuar makan. Pagi td singgah isi minyak, pastu ternampak roti baru dari gardenia ni. Beli la satu. Mak oiii..... mahalnya buleh tahan. 450g for RM4. Agak mahal la utk sebuku roti. Sampai opis kat tg puteri (hari ni aku keje kat port), bka n start makan. Lepas sekeping, sekeping... lepas tu amik lagi. Sedar2 dah separuh aku makan. Pastu, balik solat jumaat, sambung g sampai tgl 3/4 keping je. Memang la sedap roti ni. BTW nak tanya dietition n nutritionist yg baca blog aku (kalu ada la), roti ni dalam golongan makanan sihat ke tak? kalu ye, terpaksa jadi diet aku nanti....

8 comments:

WanYgBest said...

aku bukan nutritionist apetah lagi dietitian... tp aku bg nasihat sbg seorg sahabat yg prihatin atas kesihatan shbtnya...

butterscotch ni baik utk kesihatan...makan ni jer...

jgn mkn satay ayam, rendang dendeng, lemang, nasik ayam, siakap tiga rasa, tom yam kung, mee goreng mamak, pulut panggang, kailan ikan masin, ketam goreng berlada, udang goreng tempura...dan mcm2 lagi mknn yg menunya leh terdapat di restoren2 di Mesia...tak bagus...ingat tau...tak bagus...

..blindart.. said...

huhuhuhu....
aku tau, ko nak semua makanan tu kan....
tunggu eh 2 taun lagi....
balik msia, makan la puas2....
=p

luqman said...

asid proponik byk sgt, hang cuba wat roti sendiri tahan berapa lama berbanding ngan roti komersial..roti yg hang wat mesti 1 ari je dh berkulat..ahahha .baik hang makan ubi lagi baik tinggal cabut blakang rumah jer..organik lagi.ni option utk karbohidrat

..blindart.. said...

luqman-wah.... kagum aku... dah ke arah organik skang... masalahnya, umah aku takde tanah... nak ubi kene balik kg.. huhuhu... btw, banyak dah kambing ko...

thesweetlittlecat said...

aku suke ini roti! sgt sedappp...
aku jugak bukan nutritionist (eventou i have a BSc&MSc in Nutrition!), to aku rasa roti ni sihatt, dun worry.. kan ade butter & raisin... sihat dan sedap!

celine said...

hmm aku tak penah try roti ni.. dan kat sabah xde!! huhu.. jadi aku tak penah tau apa kandungan nya..

yang ko makan roti je sari nak diet apa ke hal? kira x tak kalori dia?? ntah2 sama cam ko makan nasi sari.. haha.. *mood takutkan ko* ;p

..blindart.. said...

celine-saje je kan... sbnarnya tak diet pon... aku nak diet, jgn harap. bdk2 kat opis aku semua kaki makan. Balik, bdak umah pun kuat makan gak. terpaksa la makan juga. tu yg berat naik. dah start joging balik. hopefly bleh la maintain berat badan...

g_mulan said...

roti yang sangat sedap...aku n famili pun suke gak roti nie...
makan mcm tu je...jimat masa breakfast sblm g keje...