02 April 2009

::kematian::

anak kucing kat kg mati hari ni. Ni yang ke dua utk batch kali nih. Pulak tu, yg mati dua2 kaler putih dan cantek.... Most probably DSLH. Sedih la juga. Tp tak pe, ada 7 ekor kite lagi. Adik aku bgtau, cousin aku nak amik sekor besok. Waaaaaaa..... tak bleh.....

ps-betul ke orang kata, kalu kite amik gambo kucing, umur dia tak panjang?????

9 comments:

pu3 balqis said...

huhu..penah dngaq gak sal tu..yang kucing nih kalau kita amek gambaq..pendek umor..tapi rasanya tak betul kOt..salam zirah yer..

..blindart.. said...

tu la....
sebab dr dulu mmg ska amik gambo kucing... tp kucing tu hidup lama je... paling lama bela n hidup=18 tahun

WanYgBest said...

ala cedihnya...

aku rasa tu kata2 org tua2...sbb xmo menakutkan kucing klu amik gmba dia...dolu2 kan amik gmba siap kuar asap & api dari camera...

sama gak cam larangan dok atas bantal, menyanyi kat dapur, makan beralih tempat...hehehehe

dari Allah kucing datang, kepada Allah kucing kembali...moga diacing ditempatkan di antara kucing2 beriman...bley?

celine said...

ajal maut di tangan Tuhan..
hmm sedih je dengar anak kucing ko mati.. huhu..

thesweetlittlecat said...

dolu2 masa time arwah nenek aku ade, die mmg tak kasi aku amik pic kittens especially, nnt cakapnye kucing tu tak panjang umoq.. la ni, aku sll je amik pic kucing2 mana2 pun aku jupe.. aku tak tau kbrnnyer! tak tau ape mksd tersirat di sebalik cakap2 org tua tuh!

..blindart.. said...

thanks guys....
takpe, ada yg nak kuar lagi....
=p

Anonymous said...

aku nak satuuu -omar

luqman said...

semalam ari jumaat ,cikgu ko wat ceramah kat masjid sempena belated maulid. die cerita orang jawa kan byk pantang larang nye... tok sah caya sgt bende gini hihee.. die yg cakap laa...kue wong jowo kan???kekeke...

..blindart.. said...

cikgu aku? sape? mmg la tak percaya, tp kekadang ada yg betul. mana yg rase buleh diikut tu, teruskan la. asal tak menyimpang aakidah sudah la...