17 July 2009

_| Avada Kedavra |_


Salam semua....

Hari ni aku bangun awal sket dr hari2 biasa kalau aku keje malam. Hari ni ade mission. Nak pi tengok movie Harry Potter yang baru je ditayangkan. Bersemangat sungguh... tapi tak de la cam mase mde2 dlu. Mase 'Chamber of Secret' kot. Mase tu masih belajar lagi. Punya la bersemangat nak tgk, first day tayangan kat KLCC. Pintu TGV tu tak bka lagi, org dah beratur sampai ke area lift. Sampai2 depan kaunter, yg tinggal seat depan skali. Sudahnya mendongak sepanjanjang citer. huhuhuhu... Tapi pastu tgk lagi skali sebab tak puas hati....

Kul 10.30 bru aku gerak dari umah. Nak tgk movie kul 11 am. Seb baik la CS tuh dekat je. Sempat la aku bli tiket, bli makanan (x sempat nak sarapan). Masuk2 panggung, iklan pun tak start lagi. Nih yg best wayang kat CS. Memang start lambat. so tak payah terkejar2 sangat.... huhuhuhu...

Sikit review pasal movie... Harry Potter and The Halfblood Prince. Jalan cerita dia same je dengan apa yg ada dalam buku. Bagi aku penterjemahannya dari buku yg sangat tebal, ke movie berjaya la. Jalan ceritanya tak lari sangat. Cumanya, kalu nak bandingkan dengan Goblet of Fire, kali ni kurang aksi sikit. So macam agak lembab la penceritaannya. Tapi apa yg aku perasan, kali ni dia tumpukan more pada feeling2. Cintan cintun gitu. Just nice la derang masukkan unsur romance dalam mase kegelapan nih. Paling sedih, Dumbledore mati ngan spell Avada kedavra kat tangan Snape. Hurmmmm... Kalu sesapa yg ikut Harry Potter ni, apatah lagi dah baca buku dia berulang2 kali, mungkin rase sedikit tak puas. Tp itu la cabarannya memfilemkan cerita dari buku. Banyak yg kene buang. Tapi aku tetap puas hati la.... Tak sabar nak tgk lagi. Bukan pe, screen kat CS tak bape bersih. So ada sikit ganguan la. Lagi satu, ada la parents yg bodoh bawa anak yg tak reti diam. Mengganggu konsentrasi sangat. Nak je luku kepala budak tuh. huhuhuhu....


Nota Kaki
1. Hari yang ceria dirosakkan dengan berita tak best. Claim lambat masuk sebab ada pegawai tuh banyak songeh. Kalau la bleh guna spell avda kedavra tuh.

2. Tetiba rase sentap ngan bos2 di opis.

10 comments:

thesweetlittlecat said...

i love Goblet of the Fire!!! Half blood prince is the worst HP eva!!!

p/s: aku geram gila cuz belakang aku ader bebudak ngan parents die, yg sgt bising tak hbs2 dr awal sampe akhir!

..blindart.. said...

senasib la kte.... =p

love me yes not said...

huhu~ nk tgk gak..tp bz spjg zaman..

..blindart.. said...

bz ngan pe? kelas dah start ke? ajak je cik kudut tu tgk mid nite... pastu sok bg tdo dlam opis... huhuhuh

WanYgBest said...

i'm going to hogwart, eh...cinema this weekend...hopefully i will enjoy the movie as much as i enjoy the book...huhuhu...

..blindart.. said...

sila2... nasihat dr saya, jgn bagi harapan yg sangat tinggi, tkut keciwa.. tak sebest order of pheonix or goblet of fire...

zeela said...

oits.. suke ko jer nak luku anak org eh.. hahaha

kucingorengemok said...

belum tgk movie, tapi buku 6 saya suka...

Lady Qay said...

aku tgok HP aku ingt kat ko teng..z tgok but tak gile mcm aku..g KL last weknd, tp xdpt tgok.. nak tgok camana nnti anak aku takmo dok diam nnti ada org luku pala anak aku lak sb bsing..hahahaha...

z kata tggu dvd nnti dia bli...huhuhuhu

..blindart.. said...

huhuhuhu... klu baby behave tak pe... tak pe la, tggu je dvd.. =p