30 July 2009

_| Melayan Budak-Budak |_


Salam semua...

Entri kali ni, aku buat dekat kampung. Kenapa? Sebab hari ni aku off. Hantar adik aku pi interview kerja kat Lembaga Getah Malaysia, Kota Tinggi. Kesian dia, sebab aku dia sampai lambat. Bukan aku sengaja. Perut pagi2 dah meragam. Tensen btol. Nasib baik sempat sampai sebelum interview habis. huhuhuhu.. Berbalik kepada tajuk. Melayan budak-budak mana? Bebudak SMK Sg Abong kat Muar. Kami di jemput untuk mengadakan pameran dan ceramah kerjaya sempena Minggu kerjaya sekolah tu. Sampai2 pagi tu, aku dah kagum. Apa tak nya, dua bijik heli mendarat kat sekolah tu. Satu dari Unit Udara PDRM, satu lagi dari Tentera Udara diRaja Malaysia. Selain dari kami (Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar) pelbagai unit dari PDRM dan Angkatan Tentera ada buat pameran. Sangat kagum sebab sekolah harian biasa, dapat buat minggu kerjaya yg begitu sukses. Layanan cikgu2nya pun 'first class'. Pameran seperti biasa la, tunjuk ubat-ubat yg tak boleh digunakan, camne nak kenal hologram dan pameran dari hospital(kerjaya). Ceramah pulak, pasal kerjaya dalam farmasi ler. Cuma sedikit hangin bila slot kami yg sepatutnya mula jam 11.30pagi ditunda sampai kul 12.30 tgh sebab TLDM tak reti nak berhenti. huhuhuhu...

Makan-makan di Medan Ikan Bakar Sabak Awur. tempat wajib pergi kalu ade kerja kat muar. menu : Siakap stim, sotonggoreng tpung, kerang rebus, lala masak sambal, sayur = RM42


pelik nama hotel ni. Hotel baru kat Muar. harga pun murah....


penat melayan bebudak n cikgu2. Kesian efi sorang2 mase aku bg talk.

Talk kerjaya Farmasi. Kesian bebudak ni, didera dgo talk sampai kul 1.30 pm. Seb baik Pharmacist n Dietition punya talk best... =p

pameran Tentera. contoh2 periuk api.

pameran PDRM. pistol n senapang....

sesi bergambar ngan heli & motor trafik


Nota Kaki
1. Pas pameran makan mee bandong muar kat Tanjung Agas. Siap tapau bwa balik jb.
2. Pagi2 perut meragam sebab mee bandung pedas sangat. kesian aku....
3. Sila la jemput kami lagi tahun depan ye cikgu...


2 comments:

kucingorengemok said...

sabak awur kat belah mana ye?

..blindart.. said...

aku pun tak baper sure. tp klu dr bandarb tu, ader signbord dia. dkt jalan ke arah pagoh.