30 July 2009

_| kemalasan melanda |_

Salam semua....

Malasnya skang nak mengupdate blog ni. Feel utk berbloging dah kureng dah. Nak kate tak de idea, ader je menda nak di share. Oleh kerana sindrom malas ni masih melanda, layan je la gambo2 kat bawah ni. Aktiviti aku weekend lepas di umah bonda tercinta.....

1. Petik dan makan buah-buahan tempatan

duku langsat-kakak ngan adik aku yg panjat. Aku jd Photographer jer


rambutan yg kene berebut dengan monyet (tu yg tgl sket tuh)


anak2 buah ku yg rajin menyibuk. Belakang derang tu, semua pokok pulasan....

Ni la rupa buah pulasan. Rase dia sedap sket dari rambutan

2. Mbesik (cangkul/bersihkan dalam bahasa jawa) rumput dan tanam rumput.

aktiviti mengorek lubang utk tanam rumput. Kucing2 ku pun ikut menyibuk....

diacing melompat2 dari lubang ke lubang. ader yg tolong membaja skali

hasilnya.... meminta la sempat tumbuh penuh sebelum raya....

3. Outing dirumah sendiri. Try test amik gambo mikro. subjek-bunga2 ibuku...

orkid ungu....

Orkid kuning

rama-rama. susah gila nak dapat shot yg cantek... any tips...

4. Berkarya. Buat bakul dari kertas surat khabar yg digulung2. Tak penah buat pun, tgk orang buat jer sebelum ni. Mak aku jeles sebab aku buat lagi kemas dr apa yg dia buat. huhuhuhuhu.... tp yg tukang gulung2, adik2 aku....

ni la hasilnya. Bakul ni aku buat ngan penutup dia skali. Tapi tak sempat siap.

Nota kaki
1. Minggu ni bz ngan pameran kat Muar (akan di update)
2. Sempat buat inspection kat Pasir Gudang, tapi report tak buat lagi.
3. Road trip to perlis (again) this coming weekend. Bestnyer....

4 comments:

WanYgBest said...

aku suka entry begambar mcm nih...stiap kali tgk, stiap kali tu ade interpretation tersendiri...mcm tgk gmba mbesik, mula2 tgk, nmpk cam diacing tiru cara tuan dia duduk...kui2...dua kali tgk, mcm diacing tgh tunggu masa nak menyerang mangsa...kui2..

p/s: comeynya hasil kraf tgn tuh...leh wat utk aku satu..wat besar sket, leh jd tempat diacing aku tito...kui2

kucingorengemok said...

keh keh, comelnya kucing tu dok dlm lobang!

celine said...

bestnya tgk buah2 tu... isk2

..blindart.. said...

wan-pasni wat posting camni je la.... A picture worth a thousand words.... kannnn....

KGG-kucing mmg comel... =p

salin-kalu dapat makan lagi best....