21 June 2010

| Jalan-jalan Cari Makan : Bagan Lalang |



layan sunset dulu...


Subhanallah... sungguh cantik...

Salam...

Dah lama rasenya tak buat entri pasal makan-makan. Kali ni sekali lagi penulis berpelung makan-makan kat Bagan Lalang, Sepang. Kali ni pergi ngan member2 MA kat HKL. Kami bertolak lepas kerja dalam pukul 4.30 ptg hari Jumaat yang lepas. Sampai di Bagan Lalang dalam jam 6.30 petang. Fuhhhh... Jauh jalan tuh. Seb baik orang lain yang drive. huhuhuhu...


the restaurant

Kali ni kami pi makan kat Restoran Bagan Lalang Sea View. Kedai pertama kat area Bagan Lalang. Masa kami sampai, tak ramai lagi pelanggan. Awal lagi pon. Tapi tu la mase yang sesuai. Pilihan ikan dan hasil laut masih banyak. Lepas solat Asar kat surau yang disediakan, kami pun pergi 'memancing' hasil laut yang bakal masuk ke perut. Sementara tunggu hidangan siap dimasak, penulis sempat menikmati keindahan matahari terbenam kat tepi pantai. Dah lama rasenya tak lepak-lepak tepi pantai sambil menikmati keindahan matahari terbenam. Malangnya Nique tak ikut. Lupa nak bawa.

pilih2 ikan... fresh dari laut...

Dalam lebih kurang 45 minit, hidangan pun siap. Makanan yang dipesan adalah seperti gambar di bawah. Enjoy la yer... huhuhuhu..

air tembikai laici


caya tak 3 org je yg makan nih....


sotong bakar


sotong goreng tepung


udang sambal


lokan masak halia


sambal kicap.... nyum2...


jenahak tiga rasa


siakap stim halia


Banyakkan kami makan. huhuhuhu... Memang masing2 pelahap. Penulis lebih banyak ratah lauk dari makan nasi. Rugi la bayar mahal-mahal, tapi tak makan banyak. Rase hidangan kat kedai ni memang mabeles. Sangat sedap berbanding kedai yang pernah pergi sebelum ni. (sila klik sini untuk baca entri sebelum ini). Harganya pun sangat murah. Hidangan untuk 6 orang (tapi dimakan oleh 3 orang) cuma dalam RM170. So sesapa yang nak pi makan kat Bagan Lalang, boleh cuba restoren ni.

muka2 pelahap

Selamat Makan....

3 comments:

xplorer said...

excellent shot

..blindart.. said...

Tq... Ni pon gna iPhone je... Kamera lpa nak bwa...

celine said...

cantik dan sedap gambar2 ko ni.. :)

btw.. aku dah tukar add blog aku..:)