29 June 2009

|| weekend with remy n chacha ||

Seperti biasa, minggu2 aku penuh ngan aktiviti jalan2. huhuhuhu.... tu je la keje aku. wekend tak lekat di JB. Kalu tak balik kg, aku p kl. KL tuh dah jadi cam kg no-2 aku. Weekends ni bermula ngan sesi Dialog Farmasi Johor anjuran opis aku. Semua pharmacist kat Johor datang untuk berkongsi idea dan masalah derang terutamany farmasi2 swasta. Buat dkat New York Hotel, Johor Bahru. Tak macam taun2 sudah, taun ni aku jadi AJK kecik je. Tahun2 lepas aku yg kene handle semua. Tapi ok la, beluh rileks2. Huhuhuhu... Dialog mula kul 8.30 pagi sampai la kul 2.30 ptg. Start ngan AGM MPS bahagian Johor, pastu sesi dialog, pastu ada 2 talk utk CPD pastu makan. Makan dia just ok je la. Tak sesedap 2 tahun lepas aku buat kat The Zon. Macam2 masalah berlaku sebelum dialog ni. Yang pastinya, layanan dan kerjasama pihak hotel mmg sangat2 kurang bagus. Aku tak terlibat secara langsung, cuma dengar citer dari bebudak ni je. So, tk bleh la citer lelebih. Habis dialog je, aku terus bersiap2 utk p KL.

Big Bos menjawab persoalan....

Pi KL kali ni, aku tak keseorangan. Aishah ngan adik dia tumpang skali. Kebetulan dia nak blik kampung. Kte ayah dia penuh n septutnya dia naik bas. Nak dijadikan citer, ayah dia lup nk bli tiket. Seb baik aku ada bgtau ku nak naik KL, so dia tumpang aku sampai Nilai. Turunkan dia kat RNR Nilai. Tak best driving hari tu. Bukan sebab bawa orang or sebab Oggy, tapi sebab kat highway tu banyak sangat kte. So tak bleh la bawa lelaju. bawa secara berhemah. huhuhuhu. Sampai Cheras dalm kul 8.00 malam. Singgah p beli makanan. Tuan rumah tak bape sihat. So kene la tolong. Pas makan2 terus tdo, sebab sok pagi kene bangun awal. Ada show gamelan kat Ampang.

Hari Ahad plak, seawal pukul 8.30 pg dah gerak ke Istana Budaya. Singgah kg baru dulu amik cha cha. Sampai IB Cikgu, Abg, Wahyun, Rashid ngan fendi dah sampai. Derang dah keluar2kan alat2 yg nak di bawa. Lori je tak sampai2. Tak lama tuh, Kak Wawa ngan Faizah pun sampai. Maksu timah sampai bila semua barang dah upload dalam lori. Seb baik mak buyung, di maafkan la. huhuhuhu... Lupa nak bagi tau. Kitaorng main kat umah Ita, salah sorang anak murid cikgu. Dia ni jr aku tapi kos lain. Ni 2nd performance dari asuhan seni. First prformance hr sabtu hr tu. Tapi x-uia ngan bdak uia j yg main. Sebab, wed staf uia gak. lagi pun ktaorg ada komitmen sendiri. huhuhuhu...

alatan yg bakal di punggah....

Sampi umah Ita dalam kul 10.30 pg. Susun2 barang, wat sound check sekali, pastu makan la. Kami antara org terawal makan. huhuhuhu... Makanan n lauk dia sedap. Wahyun sampai tambah 2 kali. huhuhuhu. Pas makan, get ready nak main. Kali ni aku main saron baron. Tak confident lagi nak main gambang. Mak Su yg main gambang. Pastu aku main gong, pastu main peking plak. huhuhuhu... main tukar2. Lama gak la kami main. Semua lagu2 tradisional. Tapi kali ni tak main secara berterusan la. Di selang seli ngan lagu2 biasa oleh DJ bertugas. So tak de la penat cam mase main kat Shah Alam dulu. Cuma panas je la. Main kat open air la katekan. Tapi seronot la. Lama dah tak perform. Walaupun dah selalu praktis, tapi perasaan mase perform tuh lain. dan yg penting, puas bila org cam kagum tgk kita main. hahahaha. Habis main dalam kul 3 lebih. lepas pengantin habis makan beradab. Lepas kemas2 apa yg patut, aku ngan cha cha, cabut dulu. tak tunggu utk angkut barang naik lori. Pemalas betulkan aku nih. huhuhuhuhu...

rehat jap....

pose lagi....

dan lagi....


Asuhan Seni, Muzik Tradisional-Gamelan

Sampai Cheras dalam kul 5 ptg. Pastu tdo sampai la kul 8 lebih. Bangun2 je harimi ajak p makan. Mandi2 jap, solat terus p Kg Baru. Amik cha cha kat umah dia, pastu jalan2 cari makan. Plan asal nak makan Nasi Kerabu. Tapi tak jumpa. So kami pun memutuskan untuk makan Kat Restoren Soraya. Aku ngan Cha Cha makan nasi air, harimi plak makan mee celup. Pastu tambah lagi ngan kerang bakar n pulut mangga yg sedap. Pas makan, p cari kopi plak kat OTWC. Sebenarnya nak tunggu Lat. Dia nak bagi gambar mase kat Sipadan dari kamera si Edy. Lepas habis trnfer gambor, balik la... huhuhuh... sebab si harimi keje, aku je yg masih coti.

me n Remy....

nasi air, mee celup, kerang bakar yg best....

lepak kat OTWC plak....

Tadi plak, aku cha cha ngan harimi p tgk Tramsformer. pasal ni, nnti2 la aku review. Gambo pun nnti2 la upload. ni update dekat kg. Sok masih lagi cuti... plan nak p tangkak, cari kain buat baju raya....

Lagi gambar di Facebook dan Picasa

PS-sesapa yg berminat nak dapatkan khidmat kami (gamelan) bleh la contact aku eh....

4 comments:

WanYgBest said...

1. berhati2 dijln raya, biar lmbt asal selamat...jgn tekan pedal minyak smbil berdiri...kui2

2. lazatnyer mknn itewww!!! yum2...

3. bli kain tuk raya? wuuuaaaa....jeles2....

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg makan kenduri kat blog gua.Folo baca doa skali pun takpa.

celine said...

bestnya tgk makanan2 tu..!! huhu

..blindart.. said...

wan n salin-makanan itew mmg sedap...