12 January 2009

jom boikot...

Copy from my frens sms....

Coca-Cola, Huggies, River Island, Mc Donald,Clinuque, Disney, Donna Karan, Starbusks, GAP, Garnier, Perrier, Kotex, Sanex, Jo MalloneLancome, Libbys, Tchibo,Loreal, marks & Spencer, Kleenex, Maybelline, Nestle, Vittel, Revlon, Wonderbra.

Antara barang/jenama yang bagi duit hasil keuntungan mereka pada ISRAEL. Berhenti beli barang-barang ini dan barangi keluaran US of A. Harap usaha yg sekecil ini dapat membatu warga Palastine yang sedang bermandikan darah. Doakan la keamanan kembali di bumi palastine.

Sedikit bahan bacaan dari blog yasmin ahmad : important-article-about-lies-western

5 comments:

celine said...

jom! aku sudah mula lupakan minuman kesukaan aku iatu milo.. dan digantikan dengan kopi keras cap tenom.. hehe

..blindart.. said...

mana yg boleh la...
kalu dah beli, takkan nak buang kot. lepasni, tak payah la beli lagi. ni je la yg mampu kta buat. bak kata paper hari nih, tak kebulur kita kalu tak beli barang2 US

celine said...

ye betul.. stuju aku.. xkebulur kita kalau xbelu barang2 us..

kawan aku siap refuse cakap english lagi sebab dia nak boikot ngan bahasa2 nya skali la.. huhu

..blindart.. said...

ok gak tu...
gunakan bahasa kita...
'bahasa jiwa bangsa'....
lepasni kene la tulis blog dengan tatabahasa yang betul... =p

celine said...

haha.. ye betul2.. kalau nak lagi best, bleh tulis ngan tangan buat tulisan bunga2 gitu.. (ada kene mengena ke??) ;p