23 February 2010

|Jalan2 Cari Pasal : Putrajaya|


Salam....

Lamanya dah tak update blog... Sindrom malas dah datang balik... huhuhuhu... camner nak baik dari sindrom ni ek? Cuti CNY yg lepas (lama dah citer ni aku perap), aku tak balik kg. Sabtu tu aku bertugas demi negara (cewah, cam bahaya sangat kerja aku) kat Pharmacy Emergency Deparment, HKL. Musim2 cuti ni patient tak ramai sangat. Tp sebab kerja sorang kan, bleh tahan la pening nye. Habis semua orang au kacau. hahaha...


Hari Ahad, pi tgk wayang. Hari Isnin melaharkan diri kat umah. Hari Selasa baru la ada plan lagi. Jalan2 Cari Pasal versi Putrajay. Sebenarnya plan last minute juga. Malam sebelumnya duk tanya member2 yg free. So yang perginya, aku, Shah, Atem ngan ChaCha. Memula igt nak main bowling ataupun karok ataupun tgk wayang. Namun apakan daya, pkl 12.30 baru gerak dari KL. So kami just pi makan2 kat Alamanda, pastu pi outing kat area Putrajaya. tak ke mana pon... Pi Masjid Besi, Monumen baru yg nacan roket, Taman Bunga Raya.... tu je yg sempat p... So enjoy the pic...


@Masjid Besi / Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin


kubah dari dalam...


ruang solat


tempat wudhu'


kawasan luar, ada kolam..


air dalam masjid macam bersambung dengan air tasik... unik..


pemandangan dari dalam masjid... siang hari...


pemandangan dari dalam masjid... malam hari...


jambatan....


monumen baru @ Putrajaya (tak hingat nama dia)


kat sepanjang dinding tuh ada sejarah malaysia....
tak larat nak jalan sampai atas....


Nota Kaki

1. Gambar waktu malam akan di update nanti....
2. Penat2 datang Putrajaya, tapi En Wahyun tak de plak... tak dapat nak mengepau dia...
3. Next time nak amik gambar bangunan yg pelik2 kat Putrajaya plak...

11 comments:

zamhadz said...

cantek ar ateng..seyes!~

thesweetlittlecat said...

welkem to Ptjy.. city of....glass! :)

..blindart.. said...

zam-tq2.... amik gambo suke2 je... for self satisfaction..

kiera-welcome... next time nak join skali ke? cian alpha tu duk dlm box dia je... =p

Makcik Ema said...

nama benda yang macam roket tu, monumen alaf baru (kot..), hehe..
btw, ada orang pernah jatuh dalam kolam air masjid besi tu masa tgh khutbah jumaat. kawan opis aku citer..

Makcik Ema said...

nama benda yang macam roket tu, monumen alaf baru (kot..), hehe..
btw, ada orang pernah jatuh dalam kolam air masjid besi tu masa tgh khutbah jumaat. kawan opis aku citer..

{travel junkie lady} said...

cantik2nya gambar :)

Rauna_safia said...

Naza, sungguhla cantek....klu aku amik wudhuk kat sini..rsnya mandi skali kot...hehehe...

Kolam tuh leh swim2 x?...hehehe

..blindart.. said...

makcik-huhuhuh... ye ker?

TJL-tqvm...

Intan-mana bleh, stakat nak men air bleh la... tapi kalu tak perasan, mmg bleh jatuh...

Farha Aly Tan said...

cntek sgt gmba kt masjid :)

chidah said...

pergh.. cantik2..

chidah said...

pergh.. cantik2..